Lalu Products


LALU PRODUCTS

LALU is een “vegan fairfashion” webshop met duurzame producten uit Nepal.  Momenteel richten wij ons voornamelijk op rugzakken, zijtassen en sjaals.

VEGAN

De meesten van ons zijn opgegroeid met het idee dat het gebruik van dierlijke producten normaal is. Helaas is de realiteit achter dierlijke producten niet erg mooi. Dagelijks wordt een groot aantal dieren gebruikt en uitgebuit om dienstbaar te zijn aan de mens. Doordat de connectie tussen product en oorsprong  verdwenen is, realiseren we ons dat niet of te weinig. Dit kan pas veranderen wanneer we stoppen met het gebruik van dierlijke producten en kiezen voor leedvrije alternatieven. Al onze producten vrij van dierlijke materialen en daarnaast grotendeels van plantaardige oorsprong. Hoe fijn is het om te beseffen dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om op een leedvrije wijze te kunnen genieten van mooie producten?

DUURZAAMHEID

Als we onze planeet goed willen achter laten voor de generaties na ons, zullen we onze leefstijl moeten aanpassen. Dit is het moment om met zijn allen gezondere keuzes te maken en over te stappen op duurzame alternatieven. De materialen die wij gebruiken voor onze tassen, groeien op natuurlijke wijze en zijn biologisch. De rugzakken en zijtassen zijn compleet handgemaakt van organische hennep, katoen en brandnetel. Deze plantaardige materialen zorgen voor een stevige en milieuvriendelijke stof. De planten worden jaarlijks geoogst in Nepal. Omdat ze daar rijkelijk in het wild groeien, is het niet nodig om ze te telen. De oogsters snijden de plant net boven de grond af zodat de planten bij de volgende regens weer uit kunnen lopen.

Voor onze sjaals wordt katoen met polyester verweven.  Deze materialen zijn stevig en gaan lange tijd mee: een diervriendelijk alternatief voor wol. Weten waarom wol geen vriendelijk alternatief is?

FAIRTRADE

Bikash, de medeoprichter van LALU, groeide op in Nepal. Hij zag hoe veel gezinnen rond moeten komen van een laag inkomen. Dit inkomen is vaak zo laag dat het, zelfs bij een lage levensstandaard, moeilijk is om te overleven. Goed onderwijs is niet voor iedereen beschikbaar.  Nepal heeft weinig eigen productie, door een instabiele overheid en een onzeker politiek systeem.  Het is daarom van belang dat er in Nepal lokaal producten worden geproduceerd en verkocht waardoor de werkgelegenheid groeit. LALU wil hieraan een bijdrage leveren.

De tassen worden gemaakt bij kleine familiebedrijven in de stad Pokhara, waar Bikash vandaan komt. Wij bezoeken regelmatig de ateliers waar wij onze tassen laten maken en zijn daardoor direct in contact met de makers. De ateliers  zijn aangesloten bij de UNDP: United Development Programme (Nepal) en het ‘Woman Empowerment Project’. De tassen worden volledig handgemaakt. De training voor het maken van de goederen valt onder de genoemde projecten. Het zijn kleine ateliers waar alle werknemers gelijkwaardig zijn. Vooral vrouwen uit achtergestelde gebieden hebben hierdoor kans op een eerlijke en zelfstandige plek op de arbeidsmarkt.

PROJECTEN

Tien jaar geleden is het ‘Rainbow Children Home Nepal’ in Pokhara van start gegaan. Inmiddels vormt dit  tehuis een thuis voor 60 kinderen. Ze bieden hen bescherming, warmte en liefde. Dankzij dit initiatief hebben de kinderen kans op onderwijs en een toekomst. Naast het tehuis, runnen ze een atelier waarin vrouwen handvaardigheden krijgen aangeleerd. Een deel van deze vrouwen in zelf opgegroeid in het tehuis. Hiermee voorzien ze hen van een zelfstandig inkomen. Daarnaast wordt het weeshuis financieel gesteund met de opbrengsten van de verkochte producten. Het atelier werkt met plantaardige materialen, voornamelijk katoen. Alles gebeurt met de hand, van het weven van de stoffen tot het in elkaar zetten van de producten. Het resultaat zijn prachtige zijtassen, rugzakken, toilettassen en portemonnees. Vanaf 2017 werken we nauw samen met het Rainbow Childrens Home. Wij zijn blij om hun prachtige poducten een groter bereik te geven, net als hun waardevolle verhaal.

Kortom, wij zetten ons in voor het verspreiden van plantaardige producten die gemaakt zijn onder gezonde en eerlijke  arbeidsomstandigheden, zonder hierbij het milieu en dieren te schaden.

‘Plantaardiger’ blog:
http://plantaardiger.nl/fair-fashion-lalu-products-rugtas/

‘Mitu’s Meatless Food’ blog:
http://mitusmeatlessfood.com/lalu-mijn-fair-fashion-rugzak/

Op de hoogte blijven? Volg ons!

http://www.facebook.com/laluproducts

http://www.instagram.com/laluproducts

© 2021 Naturout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel